Hukuk Müşavirliğinin boş 2 adet kısmi zamanlı öğrenci kontenjanına alınacakları belirlemek için yapılan "2018/2019 Eğitim Öğretim Dönemi     Kısmi Zamanlı Öğrenci Alım Sınavı Sonucu" belli olmuştur.

T.C.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Hukuk Müşavirliği

2018/2019 Eğitim Öğretim Dönemi

Kısmi Zamanlı Öğrenci Alım Sınavı Sonucu

Sınav Tarihi, Saati, Süresi, Sonuç Yeri İlan Tarihi  9 Ekim 2018, 12.30, 30 dakika, Rektörlük Toplantı Odası, 9.10.2018

ADI

Abdurrahman

KALAMAN

Sınava Girmedi

* Bir önceki eğitim öğretim döneminde çalışma hakkı kazanarak fiilen çalışan ve bu dönemde çalışma başvurusunda bulunan kısmi zamanlı öğrencimizin kazanılmış hakkı korunmuştur.

**Sınavı kazanan öğrencilerin ivedilikle Hukuk Müşavirliğine başvurarak belgelerini ibraz edip, işe giriş işlemlerini başlatmaları gerekmektedir.

AŞAĞIDAKİ BÖLÜMÜ DOLDURUNUZ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

2018 YILI GÜZ DÖNEMİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI CEVAPLAR

Adı:

Soyadı:

Bölümü:

Sınav Tarihi :  09.10.2017 / 12.30

Sınav Yeri    : AİBÜ Rektörlük Binası 2. Kat Toplantı  Salonu

Sınav Süresi: 30 dakika

Kadın

Engelli

Öksüz-yetim

Malul ve gazi

Sınavda Aldığı Not

Ek puan

SONUÇ

Yukarıdaki kategoride iseniz kutuları işaretleyiniz. Açıklaması 6. maddede yapılmıştır.

Sınav Açıklaması

1)   Sınav; 5 sorudan oluşmaktadır. Her sorunun puan değeri eşittir. Cevaplarınızı cevap için verilen boşluğa yazınız.

2)   Sınav süresi 30 dakikadır. İlk 5 dakika içinde sınav salonu terk edilemez. 5 dakika geçtikten sonra sınava girilemez. Sınav sonunda geriye kalan öğrenci sayısı iki olursa ancak ikisi birlikte çıkabilir.

3)   Herhangi bir yöntemle kopya çekmek veya kopyaya teşebbüs etmek disiplin suçudur.

4)   Adınızı, soyadınızı, bölümünüzü soru kâğıdına tam ve doğru yazmayı UNUTMAYIN.

5)   Sınav süresince cep telefonları kapatılarak, öğrenci kimlikleri masanın üstüne konulacaktır.

6)   2709 sayılı TC Anayasasının 10’uncu maddesinin 2 ve 3. fıkraları uyarınca,  kadınlar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınması gereken tedbirler kapsamında bu koşulları taşıyanlar için bu sınavda aldığı notun % 10’u miktarında ek puan (10 puanı aşmamak üzere) verilecektir.

7)   Önceki dönemden sınavı kazanarak Hukuk Müşavirliğinde çalışma hakkı kazanan öğrencilerin kazanılmış hakları korunacaktır. En yüksek puanı alan kısmi zamanlı öğrenci olarak alınacaktır. En yüksek puan birden çok olursa, bunların arasında kura çekilecektir.

Başarılar.

Sınav sonuçları ve cevap anahtarı Hukuk Müşavirliği girişinde aynı gün ilan edilecektir.

“Iyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır”  Victor Hugo

Soru 1:  Soru işareti yerine gelecek sayıyı bulun. Cevabınızın sebebini de yazın.

1       8       27      ?

Cevap 1: 64.

(Sıralama 1, 2, 3, 4 sayılarının küpü alınarak oluşturulmuş sayılardan meydana gelmektedir.)

Soru 2:  Parantez içine gelecek kelimeyi bulun. Cevabınızın sebebini de yazın.

HARAM (ARPA) SEHPA

BASKI ( . . . . ) KAZIK

Cevap 2:  ASIK.

(Birinci harf ilk kelimenin ikinci harfi, ikinci harf ilk kelimenin üçüncü harfi, üçüncü harf ikinci kelimenin dördüncü harfi, dördüncü harf ikinci kelimenin beşinci harfidir.)

Soru 3: Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi uyumu bozmaktadır? Cevabınızın sebebini de yazın.

VARUD

BAÇARŞAM

CEPENRE

TAÇI

Cevap 3: ÇARŞAMBA.

(Diğer kelimelerin tümü bir binayı oluşturan parçalar kategorisindedir: duvar, pencere, çatı.)

Soru 4:  Soru işareti yerine gelecek sayıyı bulun. Cevabınızın sebebini de yazın.

ŞOFÖR = 6

YAYA = 5

KAZA = ?

Cevap 4: 5.

(Kelimelerin oluştuğu harflerin toplam sayısına 1 ekleyin.)

Soru 5: Geçen ay fazla mesai dahil 130 lira aldım. Maaşım, fazla mesai ek ücretimden 100 lira fazladır. Acaba maaşım kaç liradır? Cevabınızın açıklamasını da yazın.

Cevap 5: 115.

Fazla mesai ücretine 100 lira katarsak maaşı veriyor.

130 lira = 1 maaş + fazla mesai ücreti

130 + 100 lira = 1 maaş + fazla mesai ücreti + 100 lira

230 lira = 1 maaş + 1 maaş

1 maaş = 115 lira,

Fazla mesai 15 lira

Maaş- Fazla mesai= 100 lira.