Hukuk Müşavirliğinin boş 2 adet kısmi zamanlı öğrenci kontenjanına alınacakları belirlemek için yapılan "2015/2015 Eğitim Öğretim Dönemi     Kısmi Zamanlı Öğrenci Alım Sınavı Sonucu" belli olmuştur.

T.C.

Özkan

YALÇIN

0

* Bir önceki eğitim öğretim döneminde çalışma hakkı kazanarak fiilen çalışan ve bu dönemde çalışma başvurusunda bulunan kısmi zamanlı öğrencimizin kazanılmış hakkı korunmuştur.

AŞAĞIDAKİ BÖLÜMÜ DOLDURUNUZ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

2016/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI CEVAPLAR

Adı:

Soyadı:

Bölümü:

Sınav Tarihi : 21.10.2015 11.00

Sınav Yeri   : AİBÜ Rektörlük Binası 2. Kat Senato Odası

Kadın

Özürlü

Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimi

Malul ve gazi

Sınavda Aldı Not

Ek puan

SONUÇ

Yukarıdaki kategoride iseniz kutuları işaretleyiniz. Açıklaması 6. maddede yapılmıştır.

Sınav Açıklaması

1)   Sınav; 5 sorudan oluşmaktadır. Her sorunun puan değeri sorunun sonunda parantez içinde yazılıdır. Cevaplarınızı cevap için verilen boşluğa yazınız.

2)   Sınav süresi 30 dakikadır. İlk 10 dakika içinde sınav salonu terk edilemez. 10 dakika geçtikten sonra sınava girilemez.

3)   Herhangi bir yöntemle kopya çekmek veya kopyaya teşebbüs etmek disiplin suçudur.

4)   Adınızı, soyadınızı, bölümünüzü soru kâğıdına tam ve doğru yazmayı UNUTMAYIN.

5)   Sınav süresince cep telefonları kapatılarak, öğrenci kimlikleri masanın üstüne konulacaktır.

6)   2709 sayılı TC Anayasasının 10’uncu maddesinin 2 ve 3. fıkraları uyarınca, kadınlar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınması gereken tedbirler kapsamında bu koşulları taşıyanlar için bu sınavda aldığı notun % 10’u miktarında ek puan verilecektir.

7)   En yüksek puanı alan kısmi zamanlı öğrenci olarak alınacaktır. En yüksek puan birden çok olursa, bunların arasında kura çekilecektir.

Başarılar.

Sınav sonucu Hukuk Müşavirliğinde ilan edilecektir.

“Iyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır” Victor Hugo

Soru 1:

Tavuk = 0

İnek   = 1

Köpek = 2

Öküz  = ?

? işaretinin yerine hangi rakam gelmelidir. Sebebini de yazınız.(10 PUAN)

Cevap 1:

Cevap 4’tür.

Eşitliğin sol yanındaki kelimelerdeki noktaların sayısı eşitliğin sağ yanında yer almaktadır.

Soru 2: Musa Peygamber gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?(10 PUAN)

Cevap 2:

Gemisine hayvan alan peygamber Musa Peygamber değil Nuh Peygamberdir.

Soru 3: Bir baba ve oğlu otomobilleriyle kaza geçirirler. Baba ölür. Çocuk hastaneye kaldırılır. Onu ameliyat etmek için gelen cerrah "ameliyatı yapamam, o benim oğlum" der. Bu nasıl olabilir? (25 PUAN)

Cevap 3:

Cerrah çocuğun annesidir.

Soru 4: Zalim bir kral dürüstlüğü ile ünlenmiş akıllı vezirine ölüm cezası vermiş, kral vezir ölürken itibarını da yok etmek için “Ben dürüst bir kralım nasıl öleceğini sen seç, bir şey söyle, söylediğin doğru çıkarsa seni diri diri yaktıracağım, yok yalan çıkarsa acı çekmeden uyutucu bir zehirle öldürüleceksin.” Vezir öyle bir söz söylemiş ki her iki ölümden de kurtulmuş.

Vezir ne demiş? (25 PUAN)

Cevap 4:

“Beni uyutucu bir zehirle acı çekmeden öldüreceksin” demiş.

Eğer zehirle öldürürse vezirin dediği doğru çıkacak o zaman yaktırması gerekecek.

Eğer diri diri yaktırmaya kalkarsa vezirin dediği yalan çıkmış olur bu durumda zehirle uyutması gerekecek.

Sonsuz bir döngü ortaya çıkar ve kral dürüstlüğünü kendi eliyle yıkmadan veziri öldüremez.

Soru 5: Elinizde iki adet kova var. Kovalardan birisi 5 litre, ikincisi 3 litre su alıyor. Bu iki kova dışında bir araç kullanmadan çeşmeden tam olarak 4 litrelik suyu nasıl getirebilirsiniz? (30 PUAN)

Cevap 5:

1.   YOL

Önce 3 litrelik kova doldurulur. Bu beş litrelik kovaya boşaltılır.

Tekrar 3 litrelik kova doldurulur, ikinci defa 5 litrelik kovaya boşaltılır.

Şimdi 3 litrelik kovanın içinde 1 litre su var.

5 litrelik kova boşaltılır ve 3 litrelik kovadaki 1 litre su 5 litreye aktarılır.

3 litrelik kova ağzına kadar doldurulup 5 litrelik kovadaki 3 litre suyun üstüne dökülür. 3+1=4

2.   YOL

Önce 5 litrelik kova doldurulur 3 litrelik kovaya aktarılır.

3 litrelik kovanın içindeki su dökülür. 5 litrelik kovadaki 2 litre su 3 litrelik kovaya aktarılır.

Şimdi 3 litrelik kovanın içinde 2 litre su var.

5 litrelik kova ağzına kadar doldurulur ve 3 litrelik kovaya 5 litredeki su aldığı kadar (1 litre) konulur.

5 litrelik kovada 4 liktre su kalır (5-1=4